17 oktober 2024
Powered by
Pijl

Terugblik HR Live 2023

Wij kijken met veel plezier terug op de HR Live-editie van 2023. Het was druk in de workshops en op de terrassen waar volop genetwerkt werd. Ook het topcongres op MainStage met als thema The new world of work zat vol. Al met al een leerzame en leuke dag. Jammer van het fileleed waardoor een aantal HR-professionals zijn gestrand. Maar niet getreurd, volgend jaar een nieuwe kans. Noteer alvast in je agenda HR Live 2024 donderdag 17 oktober, Fokker Terminal Den Haag.

Tot HR Live 2024

MainStage HR

MainStage HR is het executive congres op HR Live. Op MainStage HR geven sprekers uit wetenschap en praktijk presentaties over the future of work. Dit jaar focussen we ons op het thema Re-design work. Door de vaak doorgeschoten automatisering werken we steeds slimmer en efficiënter, maar ons werk is er niet leuker op geworden. Hoog tijd om het werk opnieuw in te richten en de mens daarbij centraal te stellen. Sprekers uit de wetenschap en praktijk hebben hun blik op de toekomst gericht en geven jou inzicht hoe je de welke winst er te behalen valt voor mens en organisatie.

Let op: Voor MainStage HR heb je een HR Live Compleet ticket nodig.

Thema: Redesigning work

Succesvolle organisaties zijn niet alleen op de hoogte wat hun medewerkers beweegt, maar weten ook wat er speelt buiten de organisatie. Zij kunnen hun bedrijfsvoering razend snel daarop aanpassen. In dit transitieproces speelt HR een cruciale rol. Zij gaan immers over de mensen die in de organisatie werken. Welke rol dat is, daar gaan we het vandaag tijdens MainStage HR over hebben.

evolutie HR
Redesign work = redesign organisatie
Organisatiestructuren zijn vaak historisch ontstaan en voldoen niet meer aan de huidige tijd. In deze presentatie staat centraal hoe je een wendbare organisatie kan worden en welke voorwaarden nodig zijn om die beoogde wendbaarheid mogelijk te maken, zoals de structuur van de organisatie, de rol van HR en die van technologie. Maar ook de organisatiecultuur en de maatschappelijke bijdrage van organisatie. Het doel is te komen tot een betere organisatiestructuur. Die leidt uiteindelijk tot meer betrokkenheid van de medewerkers en een betere focus op de strategische doelstellingen.
Wendbaarheid door eenvoud
Onboarding
Dirty, dull and dangerous
Steeds meer organisaties introduceren welzijnsprogramma’s, maar het aantal mensen dat door een burn-out uitvalt neemt nog steeds toe. Het wordt hoog tijd dat we het werk anders gaan inrichten en de mens weer centraal stellen in plaats van de technologie. Daardoor zijn we vervreemd van wat ons drijft in het werk, dat ten kosten gaat van de intrinsieke motivatie. Zet daarbij technologie in om dirty, dull en dangerous werk te automatiseren. Waar moet je beginnen en hoe stellen we bij het herinrichten van het werk de mens centraal? Dat hoor je in deze presentatie.
Als well-being programma’s niet werken, wordt het hoog tijd om werk anders in te richten
Employee engagement
Verschillende generaties op het werk, gaat dat samen?
Japke D. Bouma
‘Kantoorboomers’, millennials, generatie X en gen Z: op de meeste kantoren werken verschillende generaties met elkaar samen. Boomers zouden trouwer zijn aan hun werkgever, generatie X houdt van carrière maken, gen Z wil alleen nog maar parttime werken en doet aan ‘quiet quitting’, millennials kunnen niet tegen een grapje: de vooroordelen en stereotyperingen zijn talrijk.
Maakt het uit hoe oud je bent op je werk, of is dat allemaal maar onzin?
HR-leiderschap
Als HR wil je natuurlijk bijdragen aan de innovatieve kracht en het succes van jouw organisaties. Daar hoort ook het herdefiniëren en herontwerpen van werk bij. Dat vraagt om een krachtig leiderschap met een visie over de toekomst van werk in een agile omgeving, met een sterke focus op de strategische doelstellingen van de organisatie. Dat kan alleen maar met mensen die hun werk zinvol vinden en werken in gemotiveerde teams. Welke kwaliteiten heb je als HR-leider nodig om al deze ontwikkelingen in goede banen te leiden? Dat gaan we je vandaag vertellen.
Medewerkers centraal stellen is nog nooit zo belangrijk geweest voor het bereiken van de strategische doelen van de organisatie
Dagvoorzitter: Hans ten Brinke

Wil je in 2024 ook naar MainStage? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte!

HR Live Expo

Op de Expo kun je in ongedwongen sfeer en geheel vrijblijvend kennismaken met deskundigen van onze partners die je verder kunnen helpen met jouw specifieke HR-vragen rond het thema werk. Zo kun je alvast jouw eigen informele marktverkenning doen en zonder veel moeite jouw eigen short list van preferred suppliers samenstellen. De Expo bevindt zich rond de twee grote netwerkterrassen van HR Live. Daar kun je jouw collega HR-managers ontmoeten, je netwerk uitbreiden en vooral je kennis bijspijkeren door een of meer van de vele workshops te volgen.

Doelgroep
HR Live is primair bedoeld voor HR-managers en -specialisten bij bedrijven en instellingen.
Bereikbaarheid
De Fokker Terminal is makkelijk bereikbaar met de auto vanaf het Prins Clausplein en met de bus vanaf de stations CS en HS. Parkeren kan op de speciale terreinen rond de Fokker Terminal, uitrijkaarten vooraf te bestellen of te koop bij de infobalie op de dag zelf.

Partners

Partners Mainstage HR

Partners HR Live