Salaris trends

17 oktober 2024, Den Haag
Pijl

SalarisTrends: Ben jij klaar voor 2025?

Wat gaat er allemaal veranderen aankomend jaar? Welke wijzigingen in regelgeving komen eraan en welke onderliggende trends zijn er te signaleren? Op het nieuwe vakcongres SalarisTrends hoor je het allemaal. SalarisTrends is speciaal bedoeld voor salaris- en HR-professionals. Het congres vindt plaats op 17 oktober tijdens HR Live, het grootste vakevent voor personeel en arbeid in de Fokker Terminal in Den Haag.

Voor de prijs hoef je het niet te laten, je neemt nu deel met vroegboekkorting voor slechts € 200 (excl btw). Schrijf je dan wel in vóór 14 juli, daarna geldt het reguliere tarief van € 300.

 

Programma en PE-punten

Het programma bestaat uit vier plenaire sessies en drie workshoprondes. Tijdens de workshoprondes is het ook mogelijk andere workshops te kiezen, zoals pakketpresentaties van grote aanbieders van salaris- en HR-pakketten of er is keuze uit de tientallen workshops van HR-Live. Deelnemen aan SalarisTrends levert maximaal 51 PE-punten op.

De sessies van SalarisTrends zijn vooraf geaccrediteerd door NIRPA. Deelnemen aan SalarisTrends levert maximaal 51 PE-punten op, waarbij het soort punten afhankelijk is van de gevolgde sessie. Per sessie is het aantal te behalen PE-punten vermeld.

PLENAIR 1

Actualiteiten in vogelvlucht

Wat mag je niet missen?

Er gaat een hoop veranderen. Sinds 1 juli is er de plicht om de CO2-registratie van woon-werkverkeer en zakelijke ritten in kaart te brengen. Het verlofstelsel wordt uitgebreid en krijgt een andere opzet. De werkkostenregeling wijzigt opnieuw, net als de sociale premies. De transitie van het oude naar het nieuwe pensioenstelsel is begonnen. Kortom, wat moet je weten om je vak goed te kunnen blijven uitoefenen? Wij praten je op een inspirerende manier bij, zodat jij weer helemaal op de hoogte bent!

PE-punten (Wet- en regelgeving): 7

Long,Term,Plan,Or,Business,Strategy,For,Far,Future,,Looking
Workshopronde 1

Verlof op de schop

Naar een nieuw verlofstelsel
PE-punten (Wet- en regelgeving): 10
- of -

NMBRS

Productdemonstratie
PLENAIR 2

AI, kans of bedreiging?

Wat word jouw toegevoegde waarde?

Salaris- en HRM-systemen worden steeds intelligenter. Nu moeten mensen nog de mutaties aanbrengen en de controle doen. Dat laatste wordt misschien snel overgenomen door artificial intelligence (AI), zoals dat nu ook al gebeurt met processen rond onboarding. Dat betekent dat het werk van de salaris- en HR-professional snel en ingrijpend gaat veranderen. Hoe zorg je ervoor dat je niet overbodig wordt? Wat dacht je van nu te investeren in kennis over AI-toepassingen en HR-analytics? Daar ligt straks misschien je toegevoegde waarde: weten hoe systeem voor je kan laten werken, analyses kan maken en van daaruit de business te adviseren.

PE-punten (Overige kennis- en vaardigheden): 7

Verwachtingen
Workshopronde 2

Voor iedereen wat wils

Arbeidsvoorwaarden op maat
PE-punten (Wet- en regelgeving): 10
- of -

AFAS

Productdemonstratie
Plenair 3

Afscheid van de schijnzelfstandige?

Naar een nieuwe invulling van flexwerk

Er staat ons nogal wat te wachten. Vanaf 1 januari 2025 kan de Belastingdienst weer boetes en naheffingen opleggen bij schijnzelfstandigheid. Want niet elke zzp’er van nu blijkt een echte ondernemer. Dat betekent dat elk contract met elke zzp’er doorgelicht moet worden. Zeker omdat er ook een nieuwe definitie in de maak is van een arbeidsrelatie, en dus een nieuw toetsingskader voor schijnzelfstandigheid. De verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen moet een ander probleem oplossen. Tot slot staat op de rol dat het oproepcontract volgend jaar verdwijnt. Zijn er nog uitzonderingen en wat wordt de nieuwe onderbrekingstermijn voor tijdelijke contracten? Kortom, alles wat met flexwerk te maken heeft, gaat veranderen.

PE-punten (Wet en regelgeving): 7

Workshopronde 3

De diesel dendert voort

Aanpassing pensioenstelsel
PE-punten (Wet- en regelgeving): 10
- of -

Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker

Inzet data en systemen
Plenaire afsluiting

De toekomst van jou en mij

Jo Weerts

Hoe ziet de toekomst van de salaris- en HR-professional eruit? Als we weten waar we een paar decennia geleden stonden en waar we nu staan, wat mogen we dan verwachten over vijf of tien jaar? Jo Weerts blikt terug op zijn eigen inzichten die hij heeft opgedaan tijdens de honderden congressen en cursussen die hij heeft gegeven.

compleet