MainStage HR 2024

Redesign work

MainStage HR is het betaalde hoofdprogramma van HR Live. Hier kun je luisteren naar vooraanstaande sprekers uit de praktijk van human resources. Succesvolle en vitale organisaties passen zich snel aan de veranderende wereld aan en presenteren zich als hippe plekken om te werken. Zij hebben andere methoden om met hun werknemers in gesprek te blijven en een eerlijk beloningsbeleid. Zij laten zich gelden door hun personeel centraal te stellen en weten hun organisatie als merk neer te zetten. Een grote uitdaging voor HR om succesvol te zijn in een steeds sneller veranderende omgeving. En daar gaan we het op MainStage HR over hebben.

evolutie HR
Redesign work = redesign organisatie
Organisatiestructuren zijn vaak historisch ontstaan en voldoen niet meer aan de huidige tijd. In deze presentatie staat centraal hoe je een wendbare organisatie kan worden en welke voorwaarden nodig zijn om die beoogde wendbaarheid mogelijk te maken, zoals de structuur van de organisatie, de rol van HR en die van technologie. Maar ook de organisatiecultuur en de maatschappelijke bijdrage van organisatie. Het doel is te komen tot een betere organisatiestructuur. Die leidt uiteindelijk tot meer betrokkenheid van de medewerkers en een betere focus op de strategische doelstellingen.
Wendbaarheid door eenvoud
Onboarding
Dirty, dull and dangerous
Steeds meer organisaties introduceren welzijnsprogramma’s, maar het aantal mensen dat door een burn-out uitvalt neemt nog steeds toe. Het wordt hoog tijd dat we het werk anders gaan inrichten en de mens weer centraal stellen in plaats van de technologie. Daardoor zijn we vervreemd van wat ons drijft in het werk, dat ten kosten gaat van de intrinsieke motivatie. Zet daarbij technologie in om dirty, dull en dangerous werk te automatiseren. Waar moet je beginnen en hoe stellen we bij het herinrichten van het werk de mens centraal? Dat hoor je in deze presentatie.
Als well-being programma’s niet werken, wordt het hoog tijd om werk anders in te richten
Employee engagement
Verschillende generaties op het werk, gaat dat samen?
Japke D. Bouma
‘Kantoorboomers’, millennials, generatie X en gen Z: op de meeste kantoren werken verschillende generaties met elkaar samen. Boomers zouden trouwer zijn aan hun werkgever, generatie X houdt van carrière maken, gen Z wil alleen nog maar parttime werken en doet aan ‘quiet quitting’, millennials kunnen niet tegen een grapje: de vooroordelen en stereotyperingen zijn talrijk.
Maakt het uit hoe oud je bent op je werk, of is dat allemaal maar onzin?
HR-leiderschap
Als HR wil je natuurlijk bijdragen aan de innovatieve kracht en het succes van jouw organisaties. Daar hoort ook het herdefiniëren en herontwerpen van werk bij. Dat vraagt om een krachtig leiderschap met een visie over de toekomst van werk in een agile omgeving, met een sterke focus op de strategische doelstellingen van de organisatie. Dat kan alleen maar met mensen die hun werk zinvol vinden en werken in gemotiveerde teams. Welke kwaliteiten heb je als HR-leider nodig om al deze ontwikkelingen in goede banen te leiden? Dat gaan we je vandaag vertellen.
Medewerkers centraal stellen is nog nooit zo belangrijk geweest voor het bereiken van de strategische doelen van de organisatie
Dagvoorzitter: Hans ten Brinke

Wil je in 2024 ook naar MainStage? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte!