MainStage HR

The new world of work

MainStage HR is het betaalde hoofdprogramma van HR Live. Hier kun je luisteren naar vooraanstaande sprekers uit de praktijk van human resources. Succesvolle en vitale organisaties passen zich snel aan de veranderende wereld aan en presenteren zich als hippe plekken om te werken. Zij hebben andere methoden om met hun werknemers in gesprek te blijven en een eerlijk beloningsbeleid. Zij laten zich gelden door hun personeel centraal te stellen en weten hun organisatie als merk neer te zetten. Een grote uitdaging voor HR om succesvol te zijn in een steeds sneller veranderende omgeving. En daar gaan we het op MainStage HR over hebben.

evolutie HR
10:00 - 10:35 en 10:50 - 11:25
Organisatiecultuur, de sleutel tot succes
Britt Breure namens AFAS Software
Wat is de invloed van de organisatiecultuur op het succes van een organisatie? Hoe belangrijk zijn kernwaarden? En waarom moet je een personeelshandboek hebben als een van de kernwaarden van je organisatie vertrouwen is? Waar leg je de regie in de organisatie; bij het management, HR of bij de medewerkers. Allemaal belangrijke keuzes die het succes van de organisatie bepalen. Hoe bouw je de cultuur die bij je organisatie past waardoor het ziekteverzuim laag is en medewerkers elke dag opnieuw tevreden naar hun werk gaan. Daar gaat Britt Breure het over hebben.
Eigen verantwoordelijkheid stimuleert innovatie
Onboarding
Groep A van : 11:40-12.15; Groep B van 12:30-13:05
Bouwen aan veerkrachtige organisaties
Noor van Boven en Gijs Coppens namens OpenUp
Organisaties willen graag wendbaar en veerkrachtig zijn. Wat dat precies inhoudt, hangt sterk af van het doel van de organisatie. Zelfsturende teams zorgen voor wendbaarheid in de thuiszorg, maar leiden tot chaos in het leger. Noodzakelijke voorwaarden voor veerkracht zijn niet alleen proactief leiderschap, maar ook en vooral het mentaal welzijn van de medewerkers. Dat is makkelijk gezegd, maar hoe doe je dat. En juist daar gaan we het vandaag over hebben.
Veerkracht in een organisatie is de som van de veerkracht van de medewerkers
Employee engagement
Groep A van 13:20 - 13:55; Groep B van 14:10 - 14:45
Is HR klaar voor the new world of work?
Koen Stam namens Personio
Door alle veranderingen van de laatste jaren heeft HR nauwelijks tijd gehad om zich voor te bereiden om de nieuwe werkelijkheid. Door het blussen van vuurhaarden loopt HR achter de feiten aan. Het management heeft verwachtingen van HR die HR niet kan waarmaken en HR voelt zich onvoldoende ondersteunt dor het management. Hoe gaan we die kloof tussen HR en management dichten. Daar gaat Koen Stam het met jullie over hebben.
De waarde van HR in dit proces wordt nog altijd sterk onderschat
Groep A en B van 15:00 - 15:40
Vijf manieren om te innoveren in een veranderende wereld
Merel Soree namens HiBob
Door het snel veranderende werklandschap krijgen bedrijven te maken met nieuwe uitdagingen. Om succesvol te zijn moeten organisaties hun medewerkers ondersteunen bij veranderingen om de continuïteit van de organisatie te waarborgen. Ontdek de vijf manieren die bedrijven in staat stellen zich aan te passen, te innoveren en te excelleren te midden van marktschommelingen, terwijl ze hun benadering van mensen en prestaties opnieuw definiëren.
Medewerkers centraal stellen is nog nooit zo belangrijk geweest voor het behouden van uw mensen
Dagvoorzitter: Hans ten Brinke

Wil je in 2023 ook naar MainStage? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte!