MainStage HR 2022

2022: Focus on human capital

MainStage HR is het betaalde hoofdprogramma van HR Live. Hier kun je luisteren naar vooraanstaande sprekers uit de wetenschap en praktijk van human resources. Succesvolle en vitale organisaties passen zich snel aan de veranderende wereld aan en presenteren zich als hippe plekken om te werken. Zij hebben andere methoden om met hun werknemers in gesprek te blijven en een eerlijk beloningsbeleid. Zij laten zich gelden door hun personeel centraal te stellen en weten hun organisatie als merk neer te zetten. Een grote uitdaging voor HR om succesvol te zijn in een steeds sneller veranderende omgeving. En daar gaan we het op MainStage HR 2022 over hebben.

Re-architecting HR
Jarenlang hebben we strategisch personeelsmanagement ingestoken met vooral een functionele mindset. Hoog tijd het roer om te gooien en organisaties te herontwerpen vanuit ondernemerschap en ambitie. Na het ad hoc inspelen op de pandemie is het nu tijd dat HR opnieuw vorm geeft aan werken in organisaties.
Nu de tijd van coronabrandjes blussen voorbij is, kan HR eindelijk beginnen met re-architecting
Ontketen de passie
Geef medewerkers zelf de keuze hun werk in te richten en te ontwikkelen. Laat ze nadenken hoe ze hun passie en interesses kunnen inzetten voor de doelen van de organisatie. Zo zet je medewerkers in hun kracht. En het is veel effectiever dan van bovenaf aan te geven welke competenties medewerkers moeten bijscholen.
Je staat versteld welke creativiteit er loskomt en wat dit allemaal teweegbrengt in onze organisatie
De werk-privé-balans voorbij
Steeds meer werkgevers zijn bereid de werkprocessen zo aan te passen dat het welzijn van de werknemers onderdeel wordt van de werkprocessen. Daarmee nemen werkgevers een deel van de regie over het welzijn over van hun medewerkers. Dat reikt veel verder dan bij te dragen aan een goede balans werk-privé.
HR: zorg ervoor dat je geïnteresseerd bent in de persoonlijke ontwikkeling van elke medewerker
Superteams!
De recente disruptieve periode laat zien dat vooral zelfsturende teams zich razendsnel kunnen aanpassen en ontwikkelen aan veranderende omstandigheden. Dat komt omdat in superteams complementaire capaciteiten elkaar juist versterken. Ook zijn teams beter in staat om werkprocessen op meer menselijk te herontwerpen.
Ongelofelijk hoe je met superteams een nieuw level van agile organiseren kunt bereiken

Wil je in 2022 ook naar MainStage? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte!