MainStage HR 2021

MainStage HR is het betaalde hoofdprogramma van HR Live. Hier kun je luisteren naar vooraanstaande sprekers uit de wetenschap en praktijk van human resources. Het thema van 2021 was The future of work. De sprekers richtten hun blik op de (nabije) toekomst en attendeerden je hoe dit thema de HR-agenda bepaalt en welke rol voor jou als HR-professional is weggelegd. Het programma ging over nieuwe ontwikkelingen en inzichten die van grote invloed zijn op jouw strategisch personeelsbeleid.

2022: Focus on human capital

Succesvolle en vitale organisaties passen zich snel aan de veranderende wereld aan en presenteren zich als hippe plekken om te werken. Zij hebben andere methoden om met hun werknemers in gesprek te blijven en een eerlijk beloningsbeleid. Zij laten zich gelden door hun personeel centraal te stellen en weten hun organisatie als merk neer te zetten. Een grote uitdaging voor HR om succesvol te zijn in een steeds sneller veranderende omgeving. En daar gaan we het op MainStage HR 2022 over hebben. Het programma voor 2022 is in de maak, maar om je alvast een indruk te geven, dit was het programma van MainStage HR 2021:

9:10 - 9:50 en 10:00 - 10:40
Namens Berenschot: Joriene Beks en Hans van der Loo CV
Psychologische veiligheid als succesfactor binnen teams
Psychologische veiligheid is dé verborgen motor achter buitengewone prestaties. Maar wat is dat, psychologische veiligheid? Waarom is het plotseling zo actueel? Hoe werkt het? En vooral ook: hoe krijg je het werkend? Wat kun je als HR-professional doen om de psychologische veiligheid te vergroten? In een energieke en interactieve presentatie vertellen de sprekers je over de ins and outs van psychologische veiligheid. En passant geven ze je ook nog een wat tips en ‘nudges’ – kleine duwtjes in de goede richting – mee om direct zelf aan de slag te gaan.
Een open en veilige werkomgeving is de motor achter buitengewone prestaties.
11:00 - 11:40 en 11:50 - 12:30
Namens LHH: Gregory Sedoc CV
Duurzaam investeren in je toekomst
Gregory Sedoc is één van Nederlands beste atleten op de baan. Zijn ervaringen in de topsport heeft hij verwerkt in een inspirerend verhaal over het verleggen van grenzen, blijvend investeren in je eigen talenten, ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, omgaan met tegenslagen en keuzes maken naar nieuwe stappen in je loopbaan. Zijn persoonlijk verhaal gaat over het overwinnen van teleurstellingen, ervan leren en actie ondernemen. Zijn verhaal is direct verbonden met mensen, die als gevolg van veranderingen in de (arbeids)markt, de organisatie of de eigen functie moeten (blijven) investeren in de eigen loopbaan, zodanig dat zij ook voor de toekomst interessant blijven op de arbeidsmarkt, maar vooral ook daarnaast hun persoonlijke ambities kunnen blijven verwezenlijken. Deze presentatie wordt mogelijk gemaakt door LHH, marktleider in loopbaanontwikkeling en loopbaantransitie. LHH is expert in het begeleiden van organisaties in transformatie en medewerkers in transitie.
Verleggen van grenzen en blijven investeren in je talent
12:40 - 13:20 en 13:30 - 14:10
Namens AFAS Software: Kilian Wawoe CV
Het Nieuwe Thuiswerken
Mensen hebben behoefte aan autonomie, verbinding en competentie. Tijdens corona is die verbinding weggevallen. Wat is de impact van het wegvallen van die verbinding voor de medewerkers, teams en de organisatie. Een organisatie is meer dan de optelsom van individuele medewerkers. Organisaties halen hun meerwaarde en schaalvoordeel uit samenwerking. Met het team moeten daarom afspraken worden gemaakt die verder gaan dan wie wanneer op kantoor is. Belangrijker is de vraag wat doe je op kantoor en wat doe je thuis. Voor werken op afstand is een gedegen plan noodzakelijk met de juiste digitale middelen, waarbij het belang van het team en de organisatie voorop staat.
Bedrijven halen hun meerwaarde uit samenwerking, informatie-uitwisseling, schaalvoordeel en groepscultuur
14:20 - 15:00 en 15:10 - 15:50
Namens Harry HR: Nicole Bon CV
Employee experience, hoe zit het met het werkgeluk?
Als we een organisatie nu eens bekijken als een familie, wat betekent dat voor de mensen die er werken? Een belangrijke taak van HR is ervoor te zorgen dat medewerkers zich betrokken voelen, ook als ze werken op afstand. Een organisatie die zich als een familie beschouwt is inclusief, daar zijn medewerkers productiever en minder vaak ziek. Maar hoe creëer je voor zo’n organisatiecultuur die aanvoelt als een familie? Wie kan dat beter vertellen dan Nicole Bon, HR-directeur van Corendon.
Hoe kan HR bijdragen aan een toekomstbestendige inclusieve organisatiecultuur naar familiemodel?
Hans ten Brinke
Dagvoorzitter

Wil je in 2022 ook naar MainStage? Dat kan vanaf 1 mei. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte!