MainStage HR 2023

2023: The new world of work

MainStage HR is het betaalde hoofdprogramma van HR Live. Hier kun je luisteren naar vooraanstaande sprekers uit de wetenschap en praktijk van human resources. Succesvolle en vitale organisaties passen zich snel aan de veranderende wereld aan en presenteren zich als hippe plekken om te werken. Zij hebben andere methoden om met hun werknemers in gesprek te blijven en een eerlijk beloningsbeleid. Zij laten zich gelden door hun personeel centraal te stellen en weten hun organisatie als merk neer te zetten. Een grote uitdaging voor HR om succesvol te zijn in een steeds sneller veranderende omgeving. En daar gaan we het op MainStage HR over hebben.

evolutie HR
Agile is de sleutel tot succes
De laatste twee jaar is de wereld van werk compleet veranderd. Succesvol organisaties weten wat er zich binnen en buiten de organisatie afspeelt. Daardoor kunnen ze razend snel inspelen op veranderende behoeften. Dat vereist niet alleen nieuwe vaardigheden van medewerkers, maar ook van de HR-verantwoordelijken. In dit sterk veranderend umfeld is er een belangrijke rol voor HR weggelegd.
Door de snel veranderende wereld is personeelsbeleid maatwerk geworden
Onboarding
Lang leve de netwerkorganisatie
Mensen willen niet meer voor, maar bij een organisatie werken. Dat betekent plattere netwerkorganisaties waar talenten zich volop kunnen ontwikkelen. Deze organisaties zijn veerkrachtig en voeren een personeelsbeleid dat is gebaseerd op gelijkheid en diversiteit met een eerlijk beloningsbeleid. Bovendien bouwen ze aan hechte partnerships met hun medewerkers, leveranciers en klanten.
HR, zorg ervoor dat je geïnteresseerd bent in de persoonlijke ontwikkeling van elke medewerker
De welzijns-ROI
De welzijns-ROI gaat tegenwoordig niet meer over de investeringen om gezondheidsgerelateerde kosten te besparen, maar over het huidige en toekomstige welzijn van de medewerkers. Het is de taak van werkgevers om zorg te dragen voor het fysieke, emotionele en sociale welzijn van medewerkers, door hun welzijn actief te monitoren en het werk te laten aansluiten bij hun belastbaarheid.
Door werk te maken van welzijn maak je je organisatie productiever
Employee engagement
Inclusief talentmanagement
Werknemers van de toekomst willen werken bij agile organisaties waarbij ze hun vaardigheden en talenten volledig kunnen ontplooien. Organisaties van de toekomst stimuleren alle medewerkers zich blijvend te ontwikkelen om inzetbaar te blijven in de toekomst. Zij gaan daarbij uit van het inclusief talentmanagementmodel dat uitgaat dat alle medewerkers talent hebben en niet alleen de high potentials..
Je staat versteld wat inclusief talentmanagement allemaal teweegbrengt in onze organisatie

Wil je in 2023 ook naar MainStage? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte!