Post-pandemisch: we zitten in ‘The Messy Middle’

Hybride werken

Geschreven door Microsoft, partner van HR Live.

Je zult in deze tijd maar starter zijn op de arbeidsmarkt. Eindelijk je studie afgerond. Je staat echt te trappelen. En dan word je geacht om mee te doen met het hybride werken. Daar zit je dan, in je studentenhuis of bij je ouders thuis op zolder. Tussen de was en de opgeborgen kerstspullen. De wifi is matig, het omgevingsgeluid stoort enorm. We hebben zelfs gehoord dat het toilet in studentenhuizen zijn opmars maakt als online vergaderkamer. Daar is het tenminste rustig. Niet gek dat juist deze starters zich volop op kantoor laten zien. Om in contact te komen met ‘role models’, om hun sociale netwerken op te bouwen en om hun carrière in goede banen te leiden.

Productiviteit versus creativiteit

Het hybride werken heeft impact op alles en iedereen. Of je nu starter bent, al enkele decennia meedraait of een kat bent die toevallig over het toetsenbord loopt tijdens een video call. Opvallend detail: seniore medewerkers hebben blijkbaar veel minder moeite met de omslag naar hybride werken. Ze kennen immers de mores van hun werk, zijn niet bang om afgerekend te worden op resultaten en beschikbare technologie is toegankelijker dan ooit. Bij Microsoft ontwikkelen we natuurlijk technologie. Maar je hebt niets aan die technologie als je niet weet welk inzicht je ermee bedient. Daarom doen we al twee jaar onderzoek naar diverse facetten van het hybride werken. We weten nu dat de productiviteit door thuis werken met 150 tot 200% is toegenomen. We verlummelen dus heel wat tijd op kantoor. Maar de creativiteit en innovatiedrift is met 60 tot 70% afgenomen. Duidelijk is dat we de balans nog niet hebben gevonden. We waren ‘out of the box’, maar zitten er nu blijkbaar weer in. Ook veel gehoord: ‘Ik ben per week 40 uur met mijn werk bezig, productief als een werkpaard, maar veel minder verbonden met het bedrijf waar ik voor werk’. Hoe komen we nu tot de ideale mix?

Harde cijfers

De onderzoeken vertellen ons nog veel meer: 52% van de generatie Z en millennials overweegt dit jaar nog van werkgever te veranderen, een stijging van 3% op jaarbasis. 38% van de hybride werknemers vindt het een enorme uitdaging om uit te vogelen wanneer én waarom ze überhaupt naar kantoor zouden moeten gaan. In elk geval niet om dan dáár de hele dag in calls te zitten. We zien een 32% stijging van het aantal verzonden chats per persoon sinds maart 2020, dit ter vervanging van mail waar de responstijd zomaar 24 uur of langer kan zijn. Een Employee Experience wordt bepaald door culturele, fysieke en technische aspecten. Hoe verloopt mijn werkproces? Hoe ervaar ik werken? Haal ik voldoende ‘meaning’ uit mijn baan? Voel ik me thuis op mijn werk? Een week telt 10.080 minuten, hoe ben ik het slimst mijn eigen baas? Ook managers in de nieuwe werkwereld hebben het niet makkelijk. 43% van de managers zegt dat het opbouwen van relaties de grootste uitdaging is bij werken op afstand en hybride werk.

Sociaal kapitaal

De pandemie versnelde het hybride werken. We zitten nu, post-pandemisch, in ‘the messy middle’. We gingen werken in ‘closed networks’. Oftewel alleen met je directe collega’s waar je iets van nodig had. We hebben de ‘meeting madness’ hopelijk achter ons gelaten. Of ken je nog steeds dagen waarin je van de ene in de andere Teams-meeting springt? Nu moeten we kijken hoe we productiviteit weer in balans brengen met innovatie, creativiteit en employee well-being, zonder dat we verbinding uit het oog verliezen. Chique gezegd: het opnieuw opbouwen van sociaal kapitaal ziet er anders uit in een hybride wereld.

Drie snelle tips

Daarom drie snelle tips voor managers om in contact te blijven met medewerkers:

  1. Ga meer dingen vieren op kantoor en zorg voor leuke momenten. Denk aan quizzen, escape rooms, organiseer teamuitjes.
  2. Plan elke twee weken een afspraak in met iedere medewerker om de productiviteit en de tevredenheid te verbeteren, één op één! En dat kan prima digitaal!
  3. Laat je zien op HR Live. We delen graag al onze research zodat je gewapend met de laatste inzichten voorsprong krijgt of houd op de uitdagende arbeidsmarkt. Want daar draait het om: talent vinden, boeien en behouden. Wij weten ook niet alles, maar door ideeën en inzichten uit te wisselen zetten we samen een grote stap in de goede richting.

Je kunt ons vinden op stand 13 en zien je graag tijdens één van onze workshops.

  • 11.40 – 12.20 Concurrentievoordeel door kennis en leren – Zaal 5
  • 14.10 – 14.50 Gezonde werkgewoontes in de wereld van hybride werk – Zaal 7