Hybride werken is de sleutel tot succes

Hybride werken

Auteur: Effectory

De pandemie heeft de verwachtingen die medewerkers hebben over hun werk fundamenteel veranderd. Het is zeer waarschijnlijk dat medewerkers na covid de flexibiliteit willen behouden om thuis of op kantoor te werken: het hybride werkmodel. Als organisaties dit nieuwe normaal omarmen, moeten ze zowel de voordelen als de uitdagingen van thuiswerken in gedachten houden. Er zijn drie manieren waarop hybride werken je organisatie ten goede komt.

Een: daling van het werkverzuim met 41%

Toptalent, en dan met name kenniswerkers in ontwikkelde economieën, zal steeds vaker kiezen voor organisaties die hybride werkmodellen bieden, zodat de werkweek kan worden verdeeld tussen thuis en kantoor. Organisaties die tegemoetkomen aan deze nieuwe behoeften van huidige en toekomstige medewerkers zullen profiteren van een toegenomen medewerkerstevredenheid. En de tevredenheid, bevlogenheid en productiviteit van medewerkers hangen allemaal sterk samen met een lager werkverzuim. Volgens onderzoek van Gallup zullen teams met een hoge bevlogenheidsscore profiteren van een daling van het werkverzuim met 41%, wat resulteert in lagere kosten voor werkgevers.

Twee: verbeterd talentbehoud

Organisaties die het hybride werkmodel omarmen, worden aantrekkelijker voor talent. Daartoe behoren zowel potentiële medewerkers als talent dat al bij een organisatie werkzaam is. Organisaties die medewerkers dergelijke flexibiliteit bieden, hebben daarmee een concurrentievoordeel. Meer dan de helft van de mensen die in 2020 door Gallup werden ondervraagd gaf aan dat ze hun huidige baan zouden opzeggen als ze die konden inwisselen voor een met flexibele werktijden.

Talentbehoud is niet alleen goed voor consistente prestaties, maar bespaart organisaties ook geld. Oxford Economics berekende dat vervanging van slechts één medewerker bedrijven het equivalent van 35.000 euro kan kosten.

Drie: productiviteitstoename

Een in 2020 verschenen rapport waaraan de Wharton School en Microsoft hebben meegeschreven laat zien dat het hybride werkmodel de productiviteit heeft vergroot. Organisatieculturen die innovatie en medewerkersbevlogenheid stimuleren, hebben geen terugval in de prestaties van hun medewerkers ervaren na de ingebruikname van het hybride model.

Volgens hetzelfde onderzoek?zegt 73% van de zakelijk leiders dat medewerkers even productief of iets productiever zijn wanneer ze binnen een hybride model werken. 10% van de zakelijk leiders zegt dat medewerkers aanzienlijk productiever zijn in het hybride model, tegenover de slechts 2% die stelt dat medewerkers aanzienlijk minder productief zijn.

Let op het welzijn van medewerkers

Het is belangrijk te onthouden dat hybride werken enkele problemen met het welzijn van medewerkers met zich mee kan brengen. Hoewel thuiswerken vele voordelen biedt,?geeft een kwart van de door Effectory ondervraagde medewerkers aan moeite te hebben met ontspannen na de werkdag. Dergelijke situaties kunnen leiden tot burn-outs en andere negatieve gevolgen. Naarmate de fysieke afstand van medewerkers toeneemt, is het belangrijker dan ooit om hun welzijn in de gaten te houden.

Omdat elke situatie anders is, is het belangrijk dat een organisatie bekend is met de specifieke uitdagingen waar medewerkers tegenaan lopen. Een van de beste voorbereidingsmethoden is om medewerkers bij het proces te betrekken door continu naar ze te luisteren. Dit helpt teams om positieve en veelbelovende ontwikkelingen te volgen en te omarmen, maar voorkomt ook dat actuele en potentiële problemen worden genegeerd.

Effectory is partner van HR Live 2021 en geeft op HR Live een workshop over de kracht van HR-analytics. Bekijk alle workshops hier.